lauralumker.reismee.nl

Perth, + Westkust Australie

Lieve vrienden, kennissen en fam!

Daar ben ik dan weer.. na 8 uur vliegen (pff.. ja was weer een lang dagje) ben ik weer aangekomen in Australie!Toch wel fijn om weer terug te zijn. Vooral het weer (lees 30+ gr.) is hier beter.

Ook was het sinds lange tijd dat er iemand stond te wachten op het vliegveld. Ik werd namelijk opgehaald door Maaike, een dochter van een vriendin van mijn tante Marian.. tja kan het nog ingewikkelder? Wel spannend want ik had haar nog nooit ontmoet. Gelukkig bleek de omschrijving, 3/4 spijkerbroek en wit topje te kloppen! De luxe en gezelligheidkwam mij tegemoet.. in een stationwagen werd ik vervoerd naar een mooi modern huis met alles erop en eraan. Flat screen, keukenblok die ik later ook wil hebben, hoge muren, grote eettafel, tuin en als mooiste een eigen kamer en badkamer! Verder heb ik 4 dagen de stad verkend waarvan 1 dag met Maaike (haar man Richardwas op de Formule 1 in Melbourne). Die dag zijn we naar Fremantle gegaan, en hebben daar de markt en oude gevangenis bekeken. Net of je in Prisonbreak bent! Na 4 dagen was mijn logeerpartij over en ging ik op een 4daagsetour langs de westkust.

De eerste dag hebben we dePinnacels woestijn bekeken, een grote gele zandvlakte met daaruit stekende rotsen. Erg apart en raar hoe dat zomaar natuurlijk kan ontstaan. Dag 2 zijn we doorgereden naarMonkey Miawaar we onderweg hebben gestopt om een trekking te doen, te abseilen en te zwemmen in de rivier die eronder liep. Ook kwamen we langs de natures window (een rots waar je doorheen kan kijken met een megamooi uitzicht) en shell beach (een strand wat geen zand heeft maar schelpen). Dag 3werden we wakkerin Monkey Mia dat staat bekend om haar dolfijnen. Die komen namelijk naar de kust toe zwemmen om daar gevoerd te worden. Een groot spektakel want iedeereen wil natuurlijk voeren, helaas werd ik niet uitgekozen. Maar het is altijd leuk om die beesten te zien zwemmen!

Na het bekijken van de dolfijnen was het weer tijd om weer richting Perth te gaan, onderweg zijn we gestop om in een boerderij te overnachten. Natuurlijk niet ideaal met mijn allergie. Maar de mensen waren zoals de meeste Ozies erg aardig en begripvol. Dus na een pilletje kon ook ik de kangaroo's en emu's bekijken en voeren. Devolgende dag een lange rit terug naar Perth waar we stopten bij een heus ander land!Hutt River Province is namelijk een land binnen Australie, deze man heeft zo de wet bespeeld dat hij zijn eigen land heeft gemaakt met heus geld en postzegels. Te bizar gewoon! Dus nog een stempel in mijn paspoort erbij!

Al met al een leuke en gezelligetrip, van +/- 1800 km rijden. De westkust is zekerweten erg anders dan de oostkust,meernatuur en erg leeg. Je kunt uren rijden en niks tegenkomen. Wel mooi om mee te maken.Nu weer terug in Perth waar ik mij klaarmaak voor de vlucht richting Darwin. Waar ik nog 10 dagen ga verblijven voordat ik julie weer kom opzoeken!

Veel liefs uit Australie!

Xx laura

Marlijn

lautje!!!

Super verhaaltje weer :)
Mooi om te lezen.. En poeh! nog steeds wordt ik jaloers! super man.. al die mooie natuur, al die mooie en leuke dingen die je doet.. Super!!
geniet er nog maar ff van daar in Darwin..
tot snel! (jaja, nu kunnen we dat weer zeggen)

XX

Carel

Hi Lau!

Mooie verhalen en foto's weer!
Wens je nog fijne vakantie de laatste dagen in Australië en (wil je vast nog niet aan denken) een heel goede terugreis!!!
Leuk om je weer te zien! De dames staan nog bovenaan dus wellicht weer een kampioensfeestje als je terugbent :)

Liefs Carolien

Kim

He Laura,

Geweldig hoor, al je verhalen en foto's! Ik ga ze straks missen.. Geniet van je laatste dagen down under en alvast een goede reis naar huis.. Ik lees je nieuw zeeland verhalen trouwens met extra veel plezier, Sjoerd en ik gaan namelijk trouwen in december en daarna vertrekken we voor onze huwelijksreis 5 weken naar... nieuw zeeland! Ik kom dus nog wat tips bij je halen haha! Leuk om je straks weer te zien, tot snel bij Rood Zwart!

Liefs, Kim

Miriam

Meid geniet nog even van de laatste weekjes! kus